Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Acoperisuri din tigla ceramica

Acoperisuri din tigla ceramica

Tigla ceramica este potrivita pentru acoperisurile de orice tip si din orice mediu. Este rezistenta, izoleaza termic si fonic, ofera o buna locuintei si permite evacuarea vaporilor de apa. Nu in ultimul rand, tigla confera casei un aspect traditional si elegant.

 
Ce este tigla ceramica

Tigla ceramica este cel mai vechi tip de invelitoare de acoperis cunoscut in zilele noastre. A fost descoperita in anul 800 inainte de Hristos de catre populatia etrusca care si-a dat seama ca acest material poat fi utilizat si pentru acoperisuri.

Tigla ceramica este relizata din argila cu apa, uscata la aer si arsa in foc. Poate fi folosita pentru orice tip de acoperis si este rezistenta in orice medii.
 

Avantajele tiglei ceramice

Unul dintre avantajele tiglei ceramice este durabilitatea. Acest tip de acoperis poate avea o durata de viata de peste 100 de ani. Tigla ceramica este fabricata din argila, un material foarte rezistent. Astfel, tigla ceramica este rezistenta la ploi, zapezi, vanturi, grindina sau foc. Nu se deterioreaza la temperaturi extreme si este imuna la razele solare puternice.

Tigla ceramica este un bun izolator termic, vara materialul asigura un mediu plcut, iar iarna pastreaza mai mult timp caldura in interior.

Tigla ceramica este si un bun izolator fonic, ofera o atmosfera placuta in locuinta, fara zgomote din exterior.

De asemenea, tigla ceramica nu are emisii poluante, asigura o buna aerisire si permite evacuarea vaporilor de apa. Este rentabila, are costuri mai mici decat alte tipuri de tigla si are si un aspect elegant.
 
 
Tipuri de tigla ceramica

Pe piata exista mai multe tipuri de tigla ceramica. Printre populare se numara:

  •     tigla naturala, realizata din argila, oxizi pentru , aditivi si apa;
  •     tigla angobata, cu luciu mediu si suprafata colorata, realizata din argila, faina de sticla, oxizi pentru colorare , aditivi si apa;
  •     tigla glazurata, cu luciu pronuntat, realizata din argila, faina de sticla, granule pentru colorare, aditivi si apa.

Sfaturi de montare a tiglei ceramice
 
Atunci cand acoperi locuinta cu tigla ceramica este foarte important sa te asiguri ca este de calitate, in caz contrar se poate deteriora la variatiile de temperatura. De asemenea, pentru ca tigla sa isi pastreze culoarea pentru un timp indelungat este indicat sa te asiguri ca producatorii folosesc coloranti naturali.

Cand achizitionezi tigla ceramica este important sa te gandesti si la accesorii, precum tigle de coama, elemente de aerisire si de fixare. De asemenea, trebuie sa ai si un stoc de tigle de rezerva, pentru eventuale reparatii in timp.

Acoperisul din tigla ceramica trebuie controlat periodic, pentru a repara si schimba eventualele fisuri, care permit infiltrarea apei.

Sursa: www.acasa.ro

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult