Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Alegerea acoperisului in functie de arhitectura casei

Alegerea acoperisului in functie de arhitectura casei

Panta acoperisului, unghiul dintre planul acoperisului si planul orizontal, este o caracteristica determinanta pentru aspectul si masa intregii constructii, dar este importanta si din punctul de vedere al structurii acoperisului si a modalitatilor de protectie impotriva efectelor climaterice.

In functie de panta, acoperisurile pot fi plate (panta mai mica de 5 grade), cu panta mica (sub 15 grade), medie (panta intre 15 si 45 de grade) si abrubte, atunci cand panta este mai mare de 45 de grade. Acoperisurile cu panta medie si cu panta abrupta se mai numesc si acoperisuri inalte. Acestea prezinta de obicei doua straturi, intre ele fiind unul de aer, care asigura si o buna izolare termica (caracteristici foarte bune de izolare). Trebuie precizat faptul ca la realizarea acoperisurilor inalte, in realitate pot aparea diverse combinatii de forme si elemente, in functie de situatie si de imaginatia proiectantului.

Astfel, un acoperis inalt poate avea unul sau mai multe versante.

Acoperirea impermeabila este utilizata in cazul acoperisurilor plate si nu permite sub nici o forma intrarea apei in structura acestora. Acoperirea hidrofuga este utilizata la acoperisurile inalte si permite intrarea unei cantitati din precipitatii sub presiunea vantului,  insa aceasta se evapora in mod natural fara ca prezenta provizorie sa aiba efecte daunatoare asupra structurii acoperisului. Trebuie mentionat, de asemenea, ca acoperisurile hidrofuge trebuie aerisite.

Alegerea tipului de invelitoare se face in functie de panta acoperisului si stilul casei. De asemenea, este important daca este vorba de o constructie noua sau o renovare. In ultima situatie se poate merge pe acelasi tip de invelitoare si, eventual, inlocuindu-se doar elementele/partile defecte.

Iata  mai multe exemple privind tiglele ceramice  care ofera solutii functionale si estetice pentru majoritatea tipurilor de acoperisuri, inclusiv cele cu panta mica, precum si solutii economice. Terbuie sublimiat faptul ca solutia unui acoperis ceramic este una ecologica, tiglele fiind produse numai din materii prime naturtale, precum si faptul ca este durabila. In plus, este propus un sistem, oferindu-se o gama larga de produse de accesorizare si decorare.

Pentru proiecte economice, puteti alege tiglele de format mare XXL. Datorita dimensiunilor  si a modului de imbinare, acestea acopera mai mult, acoperisul costand astfel mai putin iar  designul ramanand  deosebit de spectaculos.

Daca doriti sa va construiti o casa eleganta in stil clasic sau sunteti fericitul proprietar al unei vile interbelice al carui acoperis necesita renovari, atunci tigla ceramica de tip solzi  este cea mai buna alegere.

Sursa: www.casamea.ro

Sursa foto: www.casamea.ro

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult