Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Capriori pentru acoperis

Capriori pentru acoperis

Capriorii pentru acoperis sunt structuri foarte populare in constructia unei case, in special a acoperisului. Structura din capriori este foarte rezistenta la foc si conditii extreme de vreme. De asemenea, au un cost redus si se instaleaza foarte usor.

Inainte insa de a achizitiona capriorii pentru acoperis trebuie sa te decizi in privinta tipului de acoperis pe care il vei construi si apoi sa masori foarte bine.
 

Ce sunt capriorii pentru acoperis


Capriorii pentru acoperis sunt structuri de forma triunghiulara care ofera suport si stabilitate acoperisului si ajuta la distribuirea greutatii acestuia. De asemenea, ajuta la mutarea greutatii acoperisului de la peretii exteriorii ai cladirii.

De obicei, capriorii pentru acoperis sunt realizati din lemn, la casele pentru locuit, si din metal, la ansamblurile comerciale. Forma de triunghi este data de faptul ca aceata forma ajuta la dispersarea presiunii asupra intregii structuri, ceea ce face ca acoperisul sa fie stabil si rigid.
 

Cum alegi capriorii pentru acoperis


Atunci cand alegi capriorii pentru acoperis este foarte important sa tii cont de anumite aspecte. Trebuie sa tii cont de presiunea la care acoperisul cladirii este supus, la aspectul estetic al acoperisului, la dimensiunea zonelor libere din apropierea cladirii si la conditiile extreme de temperatura din zona.

De asemenea, atunci cand alegi capriori pentru acoperis este foarte important sa ai masuratorile corecte si sa alegi capriori din lemn rezistent. In acest fel va creste si rezistenta acoperisului tau.
 

Avantajele capriorilor pentru acoperis


Acoperisurile care sunt fixate pe capriori au numeroase avantaje. Unul dintre avantaje este ca aceste piese de constructie sunt masurate si realizate de specialisti. De asemenea, prin folosirea de capriori pentru acoperis prefabricati, constructorii reduc in mod substantial costurile si salveaza timp pretios.

Un alt avantaj al capriorilor pentru acoperis este costul acestora. Capriorii pentru acoperis sunt mult mai ieftini decat alte forme de acoperis. De asemenea sunt usor de instalat, chiar si de catre persoane mai putin experimentate, ceea ce reduce costurile cu mana de lucru.

Capriorii pentru acoperis sunt disponibili intr-o varietate de forme si marimi, in functie de acoperisul dorit.

Capriorii pentru acoperis din cherestea sunt rezistenti la foc si incendii, deoarece lemnul nu ia foc pana nu ajunge la 250 de grade. Dupa ce focul intra in contact cu lemnul, acesta dezvolta un invelis protector.
 

Dezavantajele capriorilor pentru acoperis


Chiar daca capriorii pentru acoperis au foarte multe avantaje, in timp acestia se pot indoi sau ondula, ceea ce poate duce la probleme foarte serioase. Acoperisul se poate deteriora si chiar se poate prabusi.

Pe langa acest lucru, in timp lemnul se poate infesta cu diverse insecte, daca nu sunt intretinuti si tratati corespunzator. De asemenea, capriorii pentru acoperis din cherestea se pot distruge foarte usor in conditii de vreme extrema, in special la vant puternic .

Sursa: www.acasa.ro
Sursa foto: www.acasa.ro

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult