Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Cateva informatii despre acoperis

Cateva informatii despre acoperis

Acoperisul reprezinta partea care acopera o structura sau un imobil, indeplinind in acelasi timp si functia de parte superioara a unei case. Acoperisul asigura protectia structurii si elementelor constitutive de actiunea vremii. Structurile dispun de acoperisuri foarte diferite de la o locuinta simpla pana la acoperis de stadion sau catedrala. In primul rand acoperisul este prevazut pentru protectie impotriva ploii. Datorita modelelor variate de case acoperisurile pot asigura protectia cladirii impotriva vantului, caldurii sau frigului.

Alte modele de structuri, cum ar fi sera, permit ca lumina solara sa patrunda in spatiul de activitate la maxim. O veranda este planuita pentru a impiedica patrunderea luminii, dar ingaduie exercitarea altor factori naturali.

De obicei criteriile de selectie a unui acoperis depind de rolul destinat al structurii careia ii asigura protectie, dar si de spatiul geografic local. Constructia unei case depinde de traditiile specifice locului, de materialele disponibile si practicile propriu-zise care conditioneaza si decid designul arhitectural.

Elementele supravegheate in actiunea de executare si creare a proiectului unui acoperis sunt durabilitatea, materialele si constructia. In multe regiuni ale lumii tigla metalica a fost si a ramas materialul preponderent intalnit pentru acoperisuri de stucturi si case.

Durabilitatea acoperisului este foarte importanta, deoarece de cele mai multe ori este sectiunea cea mai putin simpla a unei cladirii pentru a suferi modificari si renovari. In aceeasi masura in cazul in care prezinta defecte poate prezenta rezultate devastatoare. O casa ideal construita necesita multa vreme si o atentie desavarsita, iar etapele de constructie trebuie indeplinite ca la carte sunt de parere cei mai multi specialisti din acest domeniu.


Sursa: www.portal-articole.ro

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult