Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Cum sa indepartezi zapada de pe acoperis

Cum sa indepartezi zapada de pe acoperis

Ninsorile generoase ofer un peisaj placut de sarbatori, dar pot pune probleme mari celor care locuiesc la casa. Afla care sunt cele mai bune moduri de a indeparta zapada de pe acoperis .

Cand zapada se aduna in cantitati mari pe acoperis, poate pune probleme chiar structurii de rezistenta. Turturii formati pe jgeaburi si infiltratia apei sunt alte neplaceri pe care le poti suporta daca nu cureti zapada la timp de pe acoperis.

Daca ai un acoperis inclinat, poti curata singur zapada, insa pentru casele cu acoperisul plat, este recomandat sa apelezi la profesionisti, deoarece sarcina necesita un volum foarte mare de munca.
 

Uneltele potrivite

Alege cu atentie uneltele pe care le vei folosi pentru a elimina zapada de pe acoperis. Daca ai un acoperis cu tigle, riscul de a le lovi si strica este mare. Pe timpul verii o tigla cu probleme nu reprezinta un risc major, insa iarna apa se poate infiltra mai usor si iti poate distruge izolatia acoperisului.

Uneltele metalice sunt cele mai periculoase pentru tigle. Daca folosesti o lopata pentru zapada de aluminiu, nu este indicat sa cureti zapada de pe acoperis prea aproape de tigle. Lasa un strat de 2-3 cm de zapada deasupra tiglelor, pentru a nu le lovi si sparge.

Daca folosesti o lopata din plastic, riscul de a provoca daune acoperisului este mai mic. Evita insa lopetile curbate folosite pentru a elimina zapada de pe asfalt.
 

Masuri de siguranta

Folosirea unei scari implica riscuri oricand, insa pericolul de a aluneca este mai mare iarna. Cand este posibil, evita sa te urci pe acoperis pentru a-l curata.

Foloseste lopeti sau maturi cu extensii , ca cele folosite de zugravi pentru a vopsi un tavan inalt. Daca esti nevoit sa urci pe acoperis folosind o scara, asigura-te ca ai echimpamentul necesar.

Vei avea nevoie de pantofi speciali cu talpi antiderapante si este recomandat sa fii ajutat de cel putin inca o persoana, care sa tina scara atunci cand urci si cobori de pe acoperis.

Maturile sau greblele speciale pot fi de folos, insa nu este recomandat sa incepi folosirea lor din cel mai inalt punct al acoperisului. Imparte acoperisul in mai multe zone si incepi eliminarea zapezii de la margine.

Este important sa ai un plan de actiune si sa fii atent la fiecare pas. Nu te urca niciodata pe acoperis sa-l cureti de zapada daca ai consumat bauturi alcoolice.

Asigura-te ca esti bine hidratat si fa pauze atunci cand simti ca ai obosit. Curatarea acoperisului de zapada cu lopata consuma multa energie. Cu cat esti mai extenuat cu atat creste pericolul unui accident.
 

Cum previi aparitia turturilor pe streasina

Cea mai buna masura pentru prevenirea aparitiei turturilor pe streasina este curatarea zapezii la timp. Daca ai curatat toamna jgheaburile si burlanele, apa se va scurge mai usor.

Pentru a asigura circulatia buna a apei pe acoperis si scurgerea ei corecta, poti folosi clorura de calciu sau clorura de magneziu. Umple un dres vechi cu una dintre cele doua substante ce topesc zapada la orice temperatura si pune-l pe acoperis pentru a crea unul sau doua canale de scurgere catre jgheaburi.


Sursa: www.acasa.ro
Sursa foto: Masslive.com

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult