Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Cum se monteaza tigla pe acoperis

Cum se monteaza tigla pe acoperis

Mai jos vom exemplifica realizarea unei invelitori de casa pe sistem ventilat, folosindu-se folie anticondens, sipci, contrasipci si invelitoarea.

Primul lucru pe care il vom face va fi montarea carligelor pentru jgheab si a sortului de jgheab. Carligele vin montate in dreptul fiecarui caprior direct de asteriala, iar apoi sortul. Sorturile de jgheab se vor suprapune circa 10cm.

Apoi vom trece la montajul foliei anticondens.


Ce folie sa folosim pentru acoperisul casei?

Trebuie sa alegem o folie care sa aiba o rezistenta mecanica buna, sa fie tratata si rezistenta la razele UV, sa fie tratata impotriva insectelor, mucegaiului, ciupercilor si a cariilor.

Dupa ce ati achizitionat folia vom trece la montajul acesteia. Folia se va monta paralel cu streasina, in pozitie orizontala. Montarea se realizeaza in valuri ascendente de la streasina catre coama casei. Pentru prinderea foliei de asteriala recomandam folosirea unui capsator mecanic cu capse metalice. Randurile de folie se vor suprapune cu circa 10-15cm, iar pentru o etansare si mai buna se vor lipi intre ele cu banda dubla adeziva.

 

De ce se monteaza folia anticondens?

Motivul pentru care folia anticondens se monteaza este urmatorul: vaporii ce migreaza din casa prin structura acoperisului, pot condensa pe fata interioara a tiglelor formandu-se apa si gheata mai apoi. Apa provenita din topirea ghetii sau de la condensul direct a vaporilor cu suprafata rece a tiglei vor picura pe folia anticondens si se vor scurge fara infiltratii catre streasina, evitand astfel infiltratiile.

Dupa ce am terminat montajul foliei vom trece la montarea contrasipcilor verticale, perpendiculare pe streasina casei, cu dimensiunea de 30x50mm, acestea avand rolul de a crea spatiul de ventilare necesar unei bune functionalitati a acoperisului. Acestea se monteaza la o distanta de circa 800-1200mm intre ele sau daca doriti le puteti monta in dreptul fiecarui caprior. 

Vom trece apoi la montarea sipcilor orizontale, sipci pe care se va monta invelitoarea. Sipcile vor avea dimensiunea de 50x50mm si se vor monta orizontal, paralel cu streasina, la o distanta interax de 35-37,5cm una de alta, in functie de lungimea modulului tiglei pe care o sa o montati. Mai jos va aratam cateva detalii de montaj.

 

De mentionat:

- prinderea tiglei metalice se realizeaza cu suruburi speciale autoforante cu garnitura de cauciuc, de preferinta la aceasi culoare cu tigla;

- dupa montarea primelor 2 module de tigla verificati corectitudinea lor geometrica fata de coama, streasina si marginile acoperisului, pentru a putea corecta eventuale abateri ce pot aparea;

- nu uitati montarea parazapezilor, altfel iarna zapada va va rupe jgheaburile;

- aveti grija la montajul in zilele cu temperaturi mari, tigla metalica se incalzeste foarte tare si poate produce arsuri grave;

- purtati incaltaminte cu talpa din cauciuc care sa adere cat de cat la suprafata aluneacoasa a tiglei;

- nu montati tigla pe o panta mai mica de 14 grade a acoperisului;

- incercati pe cat posibil sa nu taiati tigla cu flexul, folositi foarfec electric sau manual de tabla. Discurile abrazive deterioreaza stratul de protectie a tiglei.Sursa: www.casasidesign.ro

Sursa foto: www.archiexpo.com

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult