Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Despre acoperisuri

Despre acoperisuri

Acoperisul unei cladiri reprezinta elementul arhitectural care inchide constructia in partea superioara. Configuratia cladirilor in plan a generat de-a lungul timpului forme arhitecturale diferite, adaptate sistemelor constructive. Principalele forme din arhitectura majora au fost cupola si bolta, ambele avand ca origine arcul construit din caramida sau piatra din zonele sarace in materiale de constructie din lemn din Asia si Egipt. Forma concava generata in interior de aceste tipuri de acoperisuri creeaza senzatia de invaluire si fixeaza spatiul central al actiunii.

Cei care au perfectionat si raspandit constructie arcelor, boltilor si cupolelor au fost romanii, cea mai cunoscuta cupola a lor fiind Panteonul lui Agripa din Roma. Ulterior, acest sistem constructiv a fost folosit pentru mausoleele din Asia si pentru bisericile moldovenesti, unde au fost create boltile stelate. Boltile construite cu ajutorul arcelor in ogiva au fost foarte populare in perioada gotica, urmand ca in Renastere si Baroc aceste forme arhitecturale (bolti, cupole) sa fie mult mai laborioase (ex.: cupola Catedralei Santa Maria dei Fiore din Florenta).

La momentul actual acoperisurile, puternic influentate de traditie, sunt mai mult sau mai putin inclinate, in diverse modele si culori, invelite cu tigle ceramice, tigle din beton, sindrile bituminoase sau tigle metalice.

In ceea ce priveste functionalitatea, acoperisul a avut dintotdeuna un dublu rol: din punct de vedere tehnic ofera protectie impotriva intemperiilor, prin izolatiile incorporate si confortul termic al constructiei; din punct de vedere estetic reprezinta imaginea cladirii in ansamblul ei, prin forma si orientarea pantelor, prin coloristica, textura si materialul din care este construit.

Un acoperis de calitate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie rezistent la schimbarile atmosferice, sa isi pastreze in timp culoarea initiala, sa ofere o buna protectie hidro, termo si fonica, sa se monteze usor, sa ofere o intretinere minima dupa montaj; sa se prezinte ca un sistem complet, unitar; sa ofere o garantie cat mai indelungata.


Sursa: www.incasa.ro

Sursa foto: www.incasa.ro

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult