Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Hotelul Cismigiu are un acoperis nou si durabil

Hotelul Cismigiu are un acoperis nou si durabil

Hotelul Cismigiu, prima cladire construita pe Bulevardul Regina Elisabeta si un simbol al Capitalei interbelice, beneficiaza de un acoperis nou-nout.

Hotelul, care pana acum nu facea decat sa strice peisajul urban, acesta fiind neglijat de autoritati inca din 1948, de cand a fost nationalizat de comunisti, a fost transformat intr-o cladire luxoasa care adaposteste apartamente de patru stele, spatii de birouri si spatii comerciale.

Reconditionarea Hotelului Cismigiu a insemnat, de fapt, construirea unei noi cladiri care pastreaza insa aceeasi fatada istorica. Interiorul a fost complet refacut, la fel si acoperisul.

Pentru a isi prelungi durata de viata, o cladire are nevoie de un acoperis sigur si rezistent, realizat din materiale de cea mai buna calitate, de catre o echipa de profesionisti. Acoperisul noului Hotel Cismigiu a fost realizat de Acopero, firma care a propus echipei de arhitecti, cat si beneficiarului (firma spaniola Hercesa), solutia tehnica pentru realizarea structurii de lemn si a invelitorii propriu-zise.

Acoperisul actual al hotelului are la baza configuratia originala, cea din anul constructiei – 1912, cat si acoperirea cu solzi a versantilor aflati in continuarea fatadelor cladirii. Fostul Palace Hotel dispune astazi de o invelitoare realizata din otel zincat la cald, vopsit in camp electrostatic, de culoare gri, cu o grosime de 0,6mm si o acoperire de zn de 350 g/mp.  

La finalizarea acoperisului s-a folosit un strat de vopsea poliuretanica, cu o durata de viata foarte mare, care are o serie de proprietati, printre care: protectie impotriva razelor UV, a fenomenelor meteorologice – ploaie, vant, grindina, ninsoare sau variatii bruste de temperatura.

In procesul de realizare a acoperisului Hotelului Cismigiu, echipa Acopero a folosit: solzi dreptunghiulari imbinati prin tehnica faltului simplu culcat, panouri de tabla faltuita imbinate prin tehnica faltului dublu, sistem de jgheaburi si burlane si diverse ornamente realizate manual cu ajutorul tehnicilor de tinichigerie clasica. Rezultatul: un acoperis nou-nout, modern si foarte rezistent, care va prelungi durata de viata a noului hotel.

Structura metalica de rezistenta a cladirii, o inovatie arhitecturala a acelor vremuri, a fost conceputa de renumitul Nicolae Pissiota, in timp ce varul acestuia, Arghir Culina, a fost arhitectul hotelului. Hotelul a apartinut familiei Pissiota pana in anul 1948. A urmat o perioada de degradare: de la unul dintre cele mai renumite hoteluri ale Micului Paris, Hotelul Cismigiu a devenit, cu timpul, o ruina. In anii 1970 a fost inchis, fiind dat in folosinta in 1989 pentru a deveni camin al Facultatii de Teatru.

Hotelul mai era renumit si pentru beraria Gambrinus, luxosulul restaurant de la parterul cladirii, un punct de intalnire pentru nume sonore ale acelor vremuri.

Firma Acopero este specializata in solutii si montaj sisteme de acoperisuri, de la structura la invelitoare si diverse accesorii. Acopero ofera informatia corecta, masuratoarea exacta, montajul rapid si mentenanta completa, dar si cele mai bune solutii pentru un acoperis rezistent si durabil.  

Acopero beneficiaza de experienta acumulata in cadrul celor mai importante companii producatoare de sisteme de invelitori. Echipele de montatori sunt specializate in cadrul programelor de training organizate de-a lungul timpului de catre aceste companii. Acopero este solutia pentru un serviciu profesionist si un acoperis durabil.

Noua infatisare transforma Hotelul Cismigiu intr-o cladire moderna, durabila si cu o structura foarte rezistenta, care va asigura un confort sporit tuturor celor care ii vor trece pragul. Astfel, hotelul isi va putea relua rolul de cladire emblematica a Bucurestiului.


Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult