Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Intretinerea acoperisului

Intretinerea acoperisului

Din ce ne facem acoperis
 

Traditionalele tigle din argila arsa sunt concurate astazi acerb de tiglele din beton, placile din azbociment sau cartonul bituminat. Inca are cautare tabla ondulata din otel galvanizat. Tiglele se prezinta in forma plata, uneori usor curbata si sub forma de jghiaburi usor conice, asa-numitele olane, a caror istorie are deja mai bine de doua milenii, fiind o inventie a olarilor romani.

 


 

Tiglele plate se monteaza pe sipci, astfel incat sa se suprapuna partial. Exista si tigle cu jghiaburi, care se pot imbina una langa cealalta si rand langa rand. In acest caz, izolatia nu mai este atat de necesara si greutatea acoperisului se reduce. Tiglele din beton sunt fabricate fara ardere, nu prezinta fisuri si au forme si dimensiuni foarte regulate. Placile ondulate n-au strop de eleganta, dar sunt ieftine si usor de montat. Sunt facute, de regula, din tabla sau azbociment, dar se gasesc si din plastic sau rasini aromate cu fibra de sticla. Se monteaza pe panouri de lemn transversale. Destul de frecvent utilizate sunt si membranele bituminate, facute dintr-o armatura de fibre de sticla si un invelis exterior de bitum. Suprafata acestora duce la granulatia pietrelor naturale.
 
Intretinerea si mici reparatii

 
O buna intretinere a acoperisului ii garanteaza soliditatea si etanseitatea pentru multi ani. E nevoie doar de cateva actiuni simple pentru a va asigura, o data - de doua ori pe an, ca totul este in ordine si pentru a impiedica eventualele fisuri sau alte deteriorari.
 
Maturati jghiaburile si stergeti cel putin o data pe an, la sfarsitul toamnei, pentru indepartarea frunzelor uscate. Degajati bucatile de muschi si bulgarii de pamant. Smulgeti plantele agatatoare care invadeaza jghiaburile si ameninta sa ridice tiglele. Pentru a detecta fisurile, examinati acoperisul, pe dinauntru, intr-o zi insorita. Pe acolo pe unde patrunde lumina isi va face loc si apa. Controlati daca in sarpanta nu s-au cuibarit carii sau alte insecte xilofage. Prezenta lor este semnalata de gaurile minuscule sau de firimiturile de rumegus pe podea. Schimbarea unei tigle sau astuparea unei fisuri nu reclama foarte multa experienta, ci doar putina pricepere si, desigur, prudenta la urcarea pe acoperis. Nu lucrati pe acoperis pe timp nefavorabil si nu va urcati singur. Ideal ar fi sa purtati un harnasament de securitate, prins de barele scarii de pe acoperis.
 
Daca sunt fisurate, solurile hornurilor trebuie curatate in profunzime si apoi astupate cu un mortar relativ fluid. Pentru o reparare completa, apelati totusi la un specialist.
 
Inlocuirea unei tigle care nu este batuta in cuie nu reprezinta o dificultate majora. Utilizati pene care mentin ridicate tiglele de pe randul superior, in timp ce inlocuiti tigla cu alta noua. Dupa incheierea operatiunii, scoateti pana. In cazul placilor de ardezie batute in cuie, trebuie sa aveti la indemana un extractor. Atunci cand montati o placa noua, este aproape imposibil s-o bateti in cuie absolut la fel, de aceea lipiti-o cu un clei de tip mastic sau gauriti-o cu cuie galvanizate pe partea vizibila, intercaland saibe de plumb, pentru etanseitate.
 

 

Indiferent de operatiunea facuta pe acoperis, nu uitati de scara cu distantier si scara de comanda.

 

Sursa: www.misiuneacasa.ro


Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult