Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Intretinerea invelitorii

Intretinerea invelitorii

Cand aveti timp, va recomandam sa va uitati la invelitoarea casei in care locuiti. Sunt copaci care o ating? Observati tigle sparte sau lipsa? Unele prezinta dungi negre? Daca raspunsul la macar una dintre aceste intrebari este da, inseamna ca
sunt necesare lucrari de intretinere a invelitorii.
 
Inspectarea acesteia este o treaba pe care proprietarii ar trebui s-o faca in fiecare an. Din pacate situatia nu sta asa deoarece multi dintre dumneavoastra va ganditi ca daca invelitoarea nu are decat cativa ani nu trebuie sa va faceti griji, dar gresiti. Majoritatea celor din sindrila bituminoasa rezista cu succes pentru aproximativ 15 ani. In schimb, ardezia, tigla ceramica si cea din beton, diferite invelitori metalice si cele din lemn pot rezista mai mult, dar numai daca sunt intretinute corespunzator.
 
Cat de aproape cresc copacii?

Copacii pot cauza numeroase probleme pentru toate tipurile de invelitori. Crengile care ating acoperisul il vor zgaria si pot chiar desprinde anumite componente atunci
cand sunt vanturi puternice. Iar acele crengi care atarna amenintator pot strapunge invelitoarea. Ca sa nu mai vorbim de cantitatea mare de frunze ce infunda sistemul de scurgere a apei, redirectionand-o catre podul casei. Asadar, daca aveti copaci care cresc in apropierea casei in care locuiti asigurati-va ca cineva de specialitate le taie crengile care ating sau vor atinge acoperisul locuintei dumneavoastra.
 
Sunt dungi negre pe invelitoare?

Daca invelitoarea prezinta dungi negre pe suprafata ei puteti fi siguri ca aveti o problema cu mucegaiul, muschiul sau cu ciupercile. Acestea se dezvolta cand atmosfera este umeda sau daca acoperisul este umbrit excesiv de copaci sau alte cladiri. In cazul in care neglijati problema, cu timpul acesti trei “inamici” ai invelitorii o pot deteriora intr-un ritm accelerat pana a ajunge la perforarea acesteia. In caz ca acest lucru se datoreaza umbrei cauzata de crengile copacilor, remediul este foarte simplu... taierea lor.
 
Inspectia invelitorii

Cand lipsesc sau sunt crapate tigle, astereala, sarpanta si interiorul casei devin vulnerabile la actiunea distructiva a apei. De aceea va sfatuim sa verificati periodic starea invelitorii pentru a evita aceste surprize neplacute. Tiglele, sitele si bucatile din sindrila bituminoasa ce sunt desprinse de astereala sunt expuse vanturilor puternice care le pot matura oricand. Din moment ce starea unei invelitori deteriorate nu poate decat sa se agraveze cu timpul, ea trebuie reparata cat mai repede posibil. Daca cea pe care o aveti este din sindrila bituminoasa, schimbarea unei portiuni deteriorate nu constituie o problema. Trebuie doar sa schimbati partea afectata cu alta noua. In cazul tiglelor operatiunea este mai complicata, fiind recomandata apelarea la un specialist.

Sursa: www.misiuneacasa.ro


Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult