Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Renovarea si inlocuirea invelitorilor

Renovarea si inlocuirea invelitorilor

Durata medie de viata a unei invelitori este de 50 de ani, iar dupa aceasta perioada trebuie sa va ganditi serios la renovarea acesteia.

Cea mai indicata perioada pentru a efectua lucrarile de renovare este de la inceputul primaverii pana spre sfarsitul toamnei. Prima operatiune care trebuie efectuata o constituie inspectarea acoperisului existent. In aceasta etapa se va constata care este starea partilor de dulgherie, a invelitorii existente si care sunt elementele care trebuie reparate sau inlocuite.

Procedura de inlocuire a invelitorii presupune decopertarea acoperisului vechi si montarea celui nou. Este foarte important ca echipa care efectueaza aceasta lucrare sa fie una specializata deoarece lucrul la inaltime implica riscuri multiple. Prin urmare, trebuie sa fie acordata o atentie speciala dotarii cu echipamente de protectie, cum ar fi corzile fixe, castile si manusile. O lucrare de calitate nu poate fi executata fara schelele modulare. Acestea au o inaltime corespunzatoare, care poate fi reglata in functie de tipul casei. Daca doriti sa inlocuiti vechea invelitoare cu tigla metalica, cea din urma este ridicata pe acoperis cu ajutorul unor corzi foarte rezistente. De cele mai multe ori, montarea acesteia se realizeaza de la dreapta la stanga, astfel incat marginea de suprapunere sa ramana la vedere. Se monteaza fasii complete de la streasina spre coama. Specialistii sustin ca cel mai indicat este ca panourile sa fie dispuse perpendicular pe linia de streasina, iar cota de montaj trebuie sa se mentina aceeasi.

Tiglele se vor monta cu ajutorul suruburilor autoforante. Este foarte important ca aschiile si resturile rezultate dupa aceste operatiuni sa fie indepartate deoarece pot deteriora noul acoperis. Mai mult, petele de murdarie vor fi inlaturate cu ajutorul detergentilor usori. Sistemul de colectare a apelor pluviale trebuie verificat periodic, iar in cazul in care se vor aduna frunze uscate sau alte impuritati, trebuie curatat. Este indicat sa achizitionati invelitoarea si sa apelati doar la firme specializate pentru montajul acesteia intrucat, de cele mai multe ori, sunt oferite garantii. Mai mult, serviciile profesioniste de montaj pot contribui la cresterea duratei medii de viata a sistemului de acoperis.

 

Sursa: www.casamea.ro


Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult