Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Tipuri de invelitori

Tipuri de invelitori

In aceasta saptamana continuam „lupta” impotriva capriciilor naturii cu ajutorul ... invelitorilor. Avem de partea noastra calitatile lor hidrofuge si buna izolare termica pe care o asigura. Ele sunt realizate dintr-o gama larga de materiale: ceramica, tabla, beton, bitum, fibra de sticla, carton etc. Insa, fiecare dintre ele prezinta avantaje si dezavantaje, astfel incat decizia noastra devine destul de dificila. Ajungem astfel la intrebari de genul: ce caracteristici trebuie sa intruneasca cea care se potriveste cel mai bine locuintei noastre? Sa continuam asadar prezentarea tipurilor de invelitori prezente pe piata autohtona cu inca trei:
 
 

1. Tiglele din beton

„Copiile moderne“ ale tiglelor din argila arsa, tiglele din beton se remarca prin precizia procesului de fabricare. Prin urmare, aceastea nu prezinta deformari sau fisuri, iar imbinarea elementelor poate fi realizata cu acuratete. Un alt aspect care nu trebuie omis este rezistenta mecanica destul de mare, fiind capabila sa sustina cu usurinta greutatea zapezilor sau ploilor abundente. Se situeaza bine si la capitolul impermeabilitate si rezistenta la variatii de temperatura. Tiglele din beton sunt prevazute cu un orificiu neperforat, necesar prinderii lor cu ajutorul cuielor. Ca si celelalte tipuri de tigle, cea din mortar de ciment necesita la montare anumite accesorii. Iata cateva dintre ele: tigla laterala, de creasta, parazapada, de creasta laterala, de trecere, coama. Insa nu trebuie omise nici tiglele pentru aerisire, care au rolul de a preveni formarea condensului si de a crea o aerisire buna a asterelei.
 

2. Cartonul asfaltat

In general, este folosit ca strat de separatie a celorlalte straturi din care este alcatuit acoperisul, dar si ca invelitoare propriu-zisa (de suprafata). Realizat sa confere o ermetizare buna a acoperisurilor plane sau cu pante de pana la 30 de grade, cartonul asfaltat este montat prin lipire cu bitum cald. In comparatie cu celelalte, cantareste putin (circa 1 kg/mp), reducand in acest fel necesitatea unei capacitati portante mari oferite de sarpanta. Costurile achizitionarii, cat si cele de intretinere, sunt limitate. Cu toate acestea, prezinta si un impediment important prin faptul ca are o durata de viata relativ redusa. Daca au trecut zece ani de cand v-ati montat invelitoare din carton asfaltat si inca nu va ploua in casa, va puteti considera norocosi. Esteticul nu tocmai placut este compensat de rolul practic si pretul redus al acestei invelitori.
 
 

3. Rulouri din tabla

Pentru a nu face confuzie intre rulourile din tabla si tiglele metalice, mentionam ca primele sunt comercializate sub forma de role si nu au aspectul elementelor de tigla ale celor din urma, ci al unei folii din tabla. Daca ati avut ocazia de a calatori prin zonele rurale din tara, in mod sigur ati observat numarul impresionant de case acoperite cu acest tip de invelitoare. De ce? Cateva motive sunt costul scazut, rezistenta mare in timp, efectul estetic si utilizarea excesiva in ultimii zeci de ani. Ele sunt fabricate din aluminiu, otel special, cupru si zinc titan, acestea fiind doar cele mai cunoscute materialele folosite. Tabla plana sau cutata, din care sunt realizate, prezinta diferite straturi de protectie care le ofera o durata de viata de pana la 40-50 de ani. Avantajele economice si practice obtinute prin usurinta cu care pot fi montate, dar si greutatea lor redusa, reusesc sa atraga atentia oricaruia dintre cei care doresc sa aseze un „fes“ locuintei sale.

 

Sursa: www.misiuneacasa.ro


Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult