Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Totul despre acoperisurile plate

Totul despre acoperisurile plate

Un sistem de acoperisuri plat, sau mai simplu spus, un acoperis drept, este in antiteza ca si design cu stilul tipic al caselor si cladirilor construite in zona de vest a mapamondului. In detrimentul constructiei unui acoperis cu o panta vizibila, este de preferat sa optati pentru un acoperis plat. Contrar logicii sugerate ca aceasta idee nu ar fi una tocmai potrivita, sistemul are o multitudine de beneficii neasteptate.

Scurta Istorie

Aceste sisteme de acoperisuri plate au fost initial dezvoltate in climate aride din Orientul Mijlociu. Intr-un astfel de climat diversele probleme , cum ar fi, acumularile de zapada sau stagnarea apei rezultata in urma ploilor, sunt practic inexistente. Din acelasi motiv au fost dezvoltate astfel de sisteme similare si pe traditionalele case din chirpici din sud-vestul Americii si Mexic.

Beneficii


Beneficiile imediate ale unui astfel de sistem plat sunt, costurile reduse si utilizarea eficienta a spatiului disponibil. La un acoperis traditional, pantele unghiulare fac o mare parte a suprafetei dintre tavan si acoperis inutilizabila. Acest loc il denumim de obicei mansarda. Construirea unui acoperis plat va permite utilizarea in totalitate a intregii zone atat de deasupra cat si de dedusubtul sistemului. In spatiul liber dobandit deasupra puteti cu usurinta amenaja un spatiu verde si de asemenea poate facilita eventuala montare a unor panouri solare.

Factori de Risc

Exista, bineinteles, si unele riscuri sau dezavantaje care pot aparea in cazul construirii unui acoperis plat. Una dintre problemele majore este ca acest tip de acoperisuri nu reflecta caldura foarte bine. In cazul in care locuiti intr-o zona ecuatoriala, in zilele toride, interiorul casei tale va resimti din plin excesul de caldura. Din fericire au fost dezvoltate noi sisteme de umbrire care pot remedia aceasta problema. O alta problema ar fi cauzata la sistemul de scurgere, deoarece trebuie sa fie un pic mai elaborat decat la acoperisurile cu panta, dar cu echipamentele folosite in prezent nu ar trebui sa intampinati obstacole.

Tipuri

In construirea acoperisurilor plate sunt utilizate diferite materiale de constructie. Acoperisurile-asfalt sunt cele mai frecvente, folosind mai multe straturi de pietris si beton pentru a crea o suprafata similara cu cea a unui drum. Din pacate, la fel ca si soselele, ele devin fragile la calduri mari si dezvolta unele fisuri insa, au fost dezvoltate noi tipuri de materiale, mult mai eficiente, din lichide compozite pe baza de polimeri, care creeaza un fel de sigiliu in cazul crapaturilor, si nu permite apei sa se infiltreze.

Idei Preconcepute

O idee frecvent intalnita in cazul acestui tip de acoperis este ca ar fi complet drept. Aceasta afirmatie este total eronata, deoarece constructia dispune de un mic unghi de inclinare, care intr-o privire de ansamblu este dificil de observat. Constructia este amenajata in asa fel incat sa nu intampine probleme in scurgerea apei si a zapezii.


Sursa: www.1001case.ro

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult