Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Un acoperis sigur si rezistent pentru toata iarna

Un acoperis sigur si rezistent pentru toata iarna

Ninsorile abundente depuse în cantităti mari pe acoperis pot deveni periculoase atât pentru persoanele cât si pentru masinile aflate în apropierea casei, deoarece se pot produce alunecări bruste de zăpadă.

Sistemele de sigurantă montate pe acoperis au rolul de a proteja spatiul din imediata apropiere a constructiei. Acestea sunt compuse din: tije de asigurare, parazăpezi tubulare şi grilaje parazăpadă, pasarele, balustrade, scări verticale şi de acoperiş, platforme pentru coşurile de fum, precum şi o serie de console inteligente şi alte elemente de ancorare şi rigidizare.

Parazăpezile pot fi montate pe orice tip de acoperiş. Rolul lor este să prevină riscul alunecării bruşte a unor cantităţi mari de zăpadă, fiind concepute special pentru a face faţă sezonului rece. Se poate opta între două tipuri de sisteme de parazăpezi: tubulare sau grilaje.

Parazăpezile tubulare sunt folosite în zonele cu ninsori sporadice sau în cazul acoperişurilor cu suprafaţă şi/sau pantă mică. Pot să fie alcătuite din două sau trei tuburi orizontale, iar alegerea trebuie făcută în funcţie de panta acoperişului şi de gradul de importanţă a căii de acces adiacente. Pentru protejarea trotuarelor este indicată instalarea a trei tuburi.

Grilajele parazăpadă, pe de altă parte, sunt destinate zonelor cu ninsori abundente şi implicit acoperişurilor cu acumulări mari de zăpadă.

Restul componentelor de care am amintit (tije de asigurare, pasarele, scări verticale, balustrade) se utilizează pentru accesul şi deplasarea în condiţii de siguranţă pe acoperiş).

Pentru mai multă siguranţă, specialiştii recomandă alegerea sistemelor care oferă o gamă completă de soluţii şi elemente de fixare, ce permit racordarea pe orice tip de structură şi învelitoare: tablă fălţuită, tablă cutată, ţigle metalice, ţiglă de argilă profilată sau solzi, şindrile, membrane, panouri sandwich etc.

Pentru ca locuinta să-si păstreze personalitatea, elementele de protecţie a acoperişului se pot asorta cu nuanţa sistemului de jgheaburi şi burlane şi, implicit, cu culoarea acoperişului şi a faţadei.

Te-ai confruntat vreodată cu accidente provocate de căderea zăpezii de pe acoperis? Ce măsuri suplimentare de protectie ai luat pentru prevenirea alunecărilor de zăpadă de pe acoperis?

Sursa: http://www.amenajarii.com

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Acopero Serv recomanda tabla faltuita pentru o mai buna rezistenta a acoperisurilor

Atunci cand vremea ploioasa isi intra in drepturi si vantul este puternic, este foarte important ca orice acoperis sa fie rezistent.Este cunoscut faptul ca acoperisul unei case este de regula fragil si sensibil. In cazul in care acesta prezinta ...

mai mult

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Hotel Cismigiu sau hotelul cu povesti

Bucureştiul are multe poveşti frumoase. E de ajuns să faci o plimbare printre clădirile istorice din centrul capitalei şi le vei descoperi. Una dintre ele este cea a hotelului Cişmigiu.

Ştiu că ...

mai mult