Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Invelitoare acoperis

Invelitoare acoperis

Ce invelitoare  acoperis se potriveste casei tale? Descopera gama completa de optiuni!

Un acoperis durabil si rezistent are nevoie de un sistem de invelitori de calitate superioara, care sa corespunda cerintelor fiecaruia dintre dumneavoastra. Indiferent ca doriti sa optati pentru tigla metalica, tigla de beton, tabla sau sindrila bituminoasa, trebuie sa stiti mai intai ce presupune fiecare material in parte. De ce? Pentru ca intotdeauna exista avantaje si dezavantaje, atat in ceea ce priveste costurile investitiei, cat si eficienta, calitatea si intretinerea acestor invelitori. 
Tigla ceramica reprezinta solutia clasica folosita de constructori pentru invelitoare acoperis, aceasta fiind realizata in diverse modele si culori. Tigla indeplineste majoritatea conditiilor pe care le implica un acoperis solid , cu aspect placut si o durata de viata indelungata. Tigla ceramica este foarte rezistenta (30-100 de ani, in functie de producator), izoleaza termic cladirea si ofera eleganta. Este potrivita pentru locuintele cu mansarda, intrucat permite ventilarea naturala, izoleaza termic si fonic si astfel asigura un nivel inalt de confort spatiului amenajat sub un astfel de acoperis.
Tigla ceramica este fabricata din aceleasi materiale traditionale, argila si apa, insa este arsa in cuptoare mult mai eficiente, ceea ce ii confera un plus de rezistenta. De fapt, capacitatea de a izola termic se datoreaza argilei, cea care previne pierderile de caldura in sezonul rece si pastreaza o temperatura placuta vara. Cu toate acestea, acest tip de tigla pune presiune mare pe structura acoperisului, din cauza greutatii ridicate (35-65 kg/mp). De asemenea, costurile unei astfel de invelitori sunt putin mai ridicate, in special montajul.
Tigla de beton este o alta solutie pentru acoperisul dumneavoastra. In general, caracteristicile sunt asemanatoare cu cele ale tiglei ceramice, aspectul fiind cel care difera. Cu toate ca tigla de beton poate fi colorata in nuanta dorita, aspectul estetic nu este mai placut decat cel din cazul tiglei ceramice. Din punctul de vedere al dezavantajelor, greutatea reprezinta o problema in unele cazuri. Astfel, tigla de beton este mai grea decat cea ceramica si necesita mai mult atentie.
Tigla metalica este cea mai moderna solutie, fiind utilizata indeosebi pentru acoperisul caselor moderne. Aceasta este multifunctionala, rezistenta, usoara, si se adapteaza cu usurinta la toate tipurile de acoperis. Structura de sustinere necesara pentru acest tip de tigla este mai simpla decat cea pentru tigla metalica sau de beton, montajul fiind unul foarte rapid. In functie de producator, tigla metalica poate beneficia de un strat antu-coroziv, care sa-i asigure rezistenta o perioada indelungata. Garantia pentru acest tip de material poate ajunge pana la 15 ani, in functie de brand.
Alte tipuri de invelitoare acoperis – membrana bituminoasa si tabla faltuita
Membrana bituminoasa reprezinta solutia ideala pentru cei care doresc sa economiseasca, acest material fiind ieftin si eficient. Membranele bituminoase sunt usor de montat si intretinut, iar din punct de vedere estetic, acestea reusesc sa imite cu succes un acoperis obisnuit. Puteti opta pentru o numeroase modele si culori, dar si finisaje pentru partea superioara precum nisip, folie de aluminiu, ardezie minerala, TNT etc.
Acest tip de invelitoare acoperis se foloseste atat la amenajarea, cat si la renovarea acoperisurilor de orice fel, la hidroizolarea fundatiilor si teraselor, plansee, piscine etc. Avantajele acestui produs constau in rezistenta mare la factorii de mediu (diferenta de temperaturi, radiati UV, umezeala, ploi acide etc) stabilitate la cald min 120 °C, rezistenta la stres mecanic, aderenta excelenta la substrat, elasticitate la tenperaturi scazute, dar si o durata de viata cuprinsa intre 15-20 de ani. Membrana bituminoasa nu implica investitii foarte mari si nici un montaj complicat. Insa, acest material nu asigura strat de ventilatie libera intre invelitoare si astereala, iar riscul de incendiu este mare, fiind extrem de usor inflamabil.
Tabla faltuita este un material ce poate fi modelat cu usurinta, fiind extrem de apreciata in randul constructorilor. Aceasta se obtine din tabla plana supusa unui proces de dubla faltuire. Acest tip de invelitoare acoperis se remarca prin frumusete, durabilitate si usurinta in intretinere, motiv pentru care este considerat un sistem de invelitori excelent. 
Tabla este imbinata prin falt, ceea ce elimina orice risc de distantare sau desprindere in timpul fenomenelor meteo extreme sau odata cu trecerea timpului. Este ideala pentru orice tip de cladire, indiferent ca este vorba despre o casa mai veche, un monument istoric sau o cladire extrem de moderna. Acoperisul din tabla faltuita poate rezista pana la 50 de ani, fara sa fie nevoie de intretinere speciala, reparatii majore sau cheltuieli suplimentare.
Invelitoare acoperis traditionale – utilizari si caracteristici
Cu siguranta ati auzit de sistemele traditionale precum acoperisul din stuf sau sindrila. Aceste tipuri de invelitori s-au dovedit eficiente atunci cand nu existau alte solutii si trebuie sa fie pastrate si restaurate in special pentru pastrarea tezaurului national, a obiceiurilor si traditiilor tarii. De exemplu, acoperisul din stuf este caracteristic zonelor din Delta Dunarii, acolo unde locuintele oamenilor , dar si pensiunile au acoperis din stuf. 
Acoperisul din stuf are o durata de viata impresionanta si este o invelitoare acoperis ce asigura un confort sporit. Atunci cand este montat corect, acesta este un hidroizolant excelent, dar si termoizolant. In sezonul rece, acesta actioneaza ca o bariera impotriva pierderilor de caldura, iar vara mentine racoare in locuinte. Este un material 100% natural , singura optiune posibila fiind cea de ignifugare, in cazul in care se doreste o protectie mai mare in caz de incendiu. Stuful este un material usor de folosit, astfel ca mesterii pot realiza acoperisuri cu fome diferite, dar si suprafete curbe. Acest material este accesibil din punct de vedere financiar, cel mai bun pret fiind acela din sezonul recoltarii. 
Sindrila este o invelitoare acoperis traditionala, folosita cu precadere la casele traditionale si biserici, dar nu numai. Lemnul foloit la noi este cel de rasinoase, motiv pentru care tratarea acestuia este o masura obligatorie. Desigur, exista si alte esente bogate in rasini care nu putrezesc atat de repede, optiunile fiind accesibile pentru toata lumea. Acoperisul din sindrila trebuie sa aiba pante mari, pentru ca apa sa se poata scurge cu usurinta, iar zapada sa nu adere la suport. Acestea fiind spuse, sindrila din lemn reprezinta o solutie eficienta, durabila si estetica, fiind alegerea optima pentru casele de vacanta si locuintele in stil traditional.
La www.acopero.ro puteti afla mai multe detalii despre gama variata de materiale pentru acoperis!

Indiferent ca doriti sa optati pentru tigla metalica, tigla de beton, tabla sau sindrila bituminoasa, trebuie sa stiti mai intai ce presupune fiecare material in parte. De ce? Pentru ca intotdeauna exista avantaje si dezavantaje, atat in ceea ce priveste costurile investitiei, cat si eficienta, calitatea si intretinerea acestor invelitori. 

Tigla ceramica reprezinta solutia clasica folosita de constructori pentru invelitoare acoperis, aceasta fiind realizata in diverse modele si culori. Tigla indeplineste majoritatea conditiilor pe care le implica un acoperis solid , cu aspect placut si o durata de viata indelungata. Tigla ceramica este foarte rezistenta (30-100 de ani, in functie de producator), izoleaza termic cladirea si ofera eleganta. Este potrivita pentru locuintele cu mansarda, intrucat permite ventilarea naturala, izoleaza termic si fonic si astfel asigura un nivel inalt de confort spatiului amenajat sub un astfel de acoperis.Tigla ceramica este fabricata din aceleasi materiale traditionale, argila si apa, insa este arsa in cuptoare mult mai eficiente, ceea ce ii confera un plus de rezistenta. De fapt, capacitatea de a izola termic se datoreaza argilei, cea care previne pierderile de caldura in sezonul rece si pastreaza o temperatura placuta vara.


Cu toate acestea, acest tip de tigla pune presiune mare pe structura acoperisului, din cauza greutatii ridicate (35-65 kg/mp). De asemenea, costurile unei astfel de invelitori sunt putin mai ridicate, in special montajul.Tigla de beton este o alta solutie pentru acoperisul dumneavoastra. In general, caracteristicile sunt asemanatoare cu cele ale tiglei ceramice, aspectul fiind cel care difera. Cu toate ca tigla de beton poate fi colorata in nuanta dorita, aspectul estetic nu este mai placut decat cel din cazul tiglei ceramice. Din punctul de vedere al dezavantajelor, greutatea reprezinta o problema in unele cazuri. Astfel, tigla de beton este mai grea decat cea ceramica si necesita mai mult atentie.


Tigla MetalicaTigla metalica este cea mai moderna solutie, fiind utilizata indeosebi pentru acoperisul caselor moderne. Aceasta este multifunctionala, rezistenta, usoara, si se adapteaza cu usurinta la toate tipurile de acoperis. Structura de sustinere necesara pentru acest tip de tigla este mai simpla decat cea pentru tigla metalica sau de beton, montajul fiind unul foarte rapid. In functie de producator, tigla metalica poate beneficia de un strat antu-coroziv, care sa-i asigure rezistenta o perioada indelungata. Garantia pentru acest tip de material poate ajunge pana la 15 ani, in functie de brand.

 

Alte tipuri de invelitoare acoperis – membrana bituminoasa si tabla faltuitaMembrana bituminoasa reprezinta solutia ideala pentru cei care doresc sa economiseasca, acest material fiind ieftin si eficient.

 

Membranele bituminoase sunt usor de montat si intretinut, iar din punct de vedere estetic, acestea reusesc sa imite cu succes un acoperis obisnuit. Puteti opta pentru o numeroase modele si culori, dar si finisaje pentru partea superioara precum nisip, folie de aluminiu, ardezie minerala, TNT etc.Acest tip de invelitoare acoperis se foloseste atat la amenajarea, cat si la renovarea acoperisurilor de orice fel, la hidroizolarea fundatiilor si teraselor, plansee, piscine etc.


membrane bituminoaseAvantajele acestui produs constau in rezistenta mare la factorii de mediu (diferenta de temperaturi, radiati UV, umezeala, ploi acide etc) stabilitate la cald min 120 °C, rezistenta la stres mecanic, aderenta excelenta la substrat, elasticitate la tenperaturi scazute, dar si o durata de viata cuprinsa intre 15-20 de ani. Membrana bituminoasa nu implica investitii foarte mari si nici un montaj complicat. Insa, acest material nu asigura strat de ventilatie libera intre invelitoare si astereala, iar riscul de incendiu este mare, fiind extrem de usor inflamabil.Tabla faltuita este un material ce poate fi modelat cu usurinta, fiind extrem de apreciata in randul constructorilor.


Aceasta se obtine din tabla plana supusa unui proces de dubla faltuire. Acest tip de invelitoare acoperis se remarca prin frumusete, durabilitate si usurinta in intretinere, motiv pentru care este considerat un sistem de invelitori excelent. Tabla este imbinata prin falt, ceea ce elimina orice risc de distantare sau desprindere in timpul fenomenelor meteo extreme sau odata cu trecerea timpului. Este ideala pentru orice tip de cladire, indiferent ca este vorba despre o casa mai veche, un monument istoric sau o cladire extrem de moderna.


Acoperisul din tabla faltuita poate rezista pana la 50 de ani, fara sa fie nevoie de intretinere speciala, reparatii majore sau cheltuieli suplimentare.Invelitoare acoperis traditionale – utilizari si caracteristiciCu siguranta ati auzit de sistemele traditionale precum acoperisul din stuf sau sindrila. Aceste tipuri de invelitori s-au dovedit eficiente atunci cand nu existau alte solutii si trebuie sa fie pastrate si restaurate in special pentru pastrarea tezaurului national, a obiceiurilor si traditiilor tarii. De exemplu, acoperisul din stuf este caracteristic zonelor din Delta Dunarii, acolo unde locuintele oamenilor , dar si pensiunile au acoperis din stuf. Acoperisul din stuf are o durata de viata impresionanta si este o invelitoare acoperis ce asigura un confort sporit. Atunci cand este montat corect, acesta este un hidroizolant excelent, dar si termoizolant. In sezonul rece, acesta actioneaza ca o bariera impotriva pierderilor de caldura, iar vara mentine racoare in locuinte.

 

acoperis tabla faltuita

Este un material 100% natural , singura optiune posibila fiind cea de ignifugare, in cazul in care se doreste o protectie mai mare in caz de incendiu. Stuful este un material usor de folosit, astfel ca mesterii pot realiza acoperisuri cu fome diferite, dar si suprafete curbe. Acest material este accesibil din punct de vedere financiar, cel mai bun pret fiind acela din sezonul recoltarii. Sindrila este o invelitoare acoperis traditionala, folosita cu precadere la casele traditionale si biserici, dar nu numai.


Lemnul foloit la noi este cel de rasinoase, motiv pentru care tratarea acestuia este o masura obligatorie. Desigur, exista si alte esente bogate in rasini care nu putrezesc atat de repede, optiunile fiind accesibile pentru toata lumea. Acoperisul din sindrila trebuie sa aiba pante mari, pentru ca apa sa se poata scurge cu usurinta, iar zapada sa nu adere la suport. Acestea fiind spuse, sindrila din lemn reprezinta o solutie eficienta, durabila si estetica, fiind alegerea optima pentru casele de vacanta si locuintele in stil traditional.La www.acopero.ro puteti afla mai multe detalii despre gama variata de materiale pentru acoperis!

Tabla pentru acoperis

Tabla pentru acoperis

Tabla pentru acoperis – invelitori pentru o viata!

mai mult

Tabla faltuita

Tabla faltuita

Echipa Acopero va recomanda un acoperis care va ofera posibilitati nelimitate. Elegant si versatil, acoperisul din tabla faltuita se adreseaza tuturor gusturilor, indiferent ca vorbim despre case in stil traditional sau despre locuinte ...

mai mult