Contactati-ne
0749.266.014
office@acopero.ro
Vizitati-ne pe Facebook
0749.266.014
 

Renovare acoperis

Renovare acoperis

Afla totul despre renovare acoperis si protejeaza-ti locuinta din timp

Acoperisul  intregeste arhitectura cladirilor si contribuie la rezistenta acestora de-a lungul anilor, astfel ca este nevoie de intretinere corespunzatoare, verificari si renovari, atunci cand este cazul. Variatiile de temperatura, vantul, ploaia, zapada, praful etc sunt doar cativa dintre factorii care actioneaza in mod direct asupra acestuia. Acestia ii pot afecta integritatea, aspectul si rezistenta in timp, motiv pentru care locuinta va avea de suferit.
De asemenea, este posibil ca aspectul acoperisului dumneavoastra sa nu va mai satisfaca din punct de vedere estetic, fie deoarece materialele folosite sunt demodate, fie din cauza culorii care si-a pierdut din intensitate. In functie de cat de afectat este acoperisul si de preferintele dumneavoastra, puteti alege dintre mai multe solutii: indepartati mizeria, rugina si restul impuritatilor, dupa care aplicati un strat nou de vopsea (acolo unde se poate),reparati zonele cu probleme sau renovati. 
Avantajele lucrarilor de renovare acoperis sunt numeroase, aceasta fiind una dintre cele mai potrivite solutii pentru bunastarea acoperisului. In primul rand, evitati investitiile mari pe care ati fi fost nevoiti sa le faceti daca inlocuiati acoperisul complet. De asemenea, este important faptul ca in timpul renovarii, cladirea este protejata de intemperii, scurgeri de apa si alte posibile daune materiale. Si desigur, renovarea transforma imaginea casei dumneavoastra complet, sporindu-i frumusetea si modernizand-o.
Cand sunt necesare lucrarile de renovare acoperis?
In general, oamenii nu acorda o mare importanta intretinerii acoperisului decat atunci cand apar primele semne ca acesta s-a degradat. De exemplu, daca observati fisuri in tavan, este posibil ca apa sa se fi infiltrat prin acoperis si sa aiba loc scurgeri. In acest caz, petele umede si negre de pe tavan nu vor intarzia sa apara , la fel si mucegaiul sau procesul de exfoliere a vopselei. Acestea sunt efecte ce apar in prezenta umiditatii ridicate si trebuie sa actionati cat mai rapid, deoarece sanatatea dumneavoastra poate fi in pericol.
Exista cazuri in care interiorul locuintei nu este afectat de acoperisul degradat, insa aspectul acestuia va nemultumeste. Si in aceste situatii exista solutii la indemana oricui. De exemplu, daca aveti un acoperis cu tabla metalica, aceasta poate fi reconditionata prin vopsire, iar acoprisul casei  va arata ca nou. Cu toate acestea, este important sa luati masurile necesare cat mai repede posibil, mai ales daca ati sesizat problema destul de tarziu. Amanarea lucrarilor de renovare acoperis nu inseamna decat o crestere a costurilor generate de interventii si reparatii, daune materiale importante si mai mult deranj. 
Renovare acoperis – metode de preventie
Orice acoperis este destul de rezistent incat sa nu va faca probleme o perioada indelungata. Cu toate acestea, preventia este cea mai buna metoda de a evita costisitoarele reparatii sau lucrari de renovare acoperis. Asadar, se recomanda verificarea elementelor de fixare si a tiglei, indiferent de natura acesteia, in mod regulat. Astfel, puteti depista la timp elementele deteriorate sau distruse ce necesita inlocuire, iar acoperisul casei va fi protejat de probleme mai serioase.
Un alt factor important pentru longevitatea si integritatea unui acoperis este aerisireasubstructii acestuia. Specialistii recomanda verificarea conditiilor de aerisire, intrucat o circulatie deficitara a aerului poate duce la aparitia umezelii. Aceasta, la randul sau va crea conditii favorabile dezvoltarii mucegaiului, care se va raspandi cu usurinta in toata casa si va afecta tavanul, dar si peretii. 
Tiglele acoperisului trebuie sa arate mereu ca noi si sa aiba o structura buna, fara fisuri sau alte defecte. In momentul in care apar tigle sparte, innegrite sau chiar deplasate din locul in care au fost fixate ulterior, inseamna ca trebuie sa va apucati de treaba. Daca nu aveti timpul necesar pentru repararea acoperisului, puteti chema o echipa de specialisti care sa se ocupe de renovare acoperis. Acestia vor inlocui tiglele defecte si le vor curata pe cele care se afla in stare buna, oferind acoperisului o noua imagine.
Cum se desfasoara o renovare acoperis profesionala?
Atunci cand va doriti calitate, cel mai bine este sa apelati la o echipa de specialisti, care detin echipamentele si materialele necesare pentru astfel de lucrari. Desigur, puteti incerca si dumneavoastra, insa munca la inaltime este solicitanta si periculoasa, iar rezultatele s-ar putea sa nu fie atat de satisfacatoare pe cat va asteptati.
Asadar, renovarea acoperisului se va desfasura in mai multe etape, dupa cum veti vedea. Prima data, se pregatesc si se protejeaza toate zonele netratate cu ajutorul unor folii de cauciuc de dimensiuni mari. Dupa aceea, acoperisul este spalat si curatat de muschi, pamant, licheni si alte impuritati. Nici burlanele si sistemul de scurgere nu trebuie uitate, acestea fiind de asemenea curatate. 
Pentru o renovare acoperisuri completa se inlocuiesc tiglele sau alte materiale avariate, iar in cazul in care este necesar, se poate interveni cu reparatii si asupra tamplariei. Urmatorul pas consta in tratarea acoperisului prin aplicarea unor substante ecologice care sa-l protejeze de ciuperci, muschi, licheni etc.Optional, se mai pot aplica diverse solutii care sa izoleze acoperisul si sa aduc avantaje din punct de vedere energetic. 
Cine poate face toate acestea? ideal ar fi sa colaborati cu o echipa de profesionisti, deoarece acestia stiu exact cum sa renoveze eficient acoprisul casei dumenavoastra. ACOPERO este o companie cu multa experienta in domeniul sistemelor de acoperisuri si va ofera servicii de renovare acoperis excelente. Pentru mai multe detalii, contactati reprezentantii companiei!

Acoperisul intregeste arhitectura cladirilor si contribuie la rezistenta acestora de-a lungul anilor, astfel ca este nevoie de intretinere corespunzatoare, verificari si renovari, atunci cand este cazul. Variatiile de temperatura, vantul, ploaia, zapada, praful etc sunt doar cativa dintre factorii care actioneaza in mod direct asupra acestuia. Acestia ii pot afecta integritatea, aspectul si rezistenta in timp, motiv pentru care locuinta va avea de suferit.De asemenea, este posibil ca aspectul acoperisului dumneavoastra sa nu va mai satisfaca din punct de vedere estetic, fie deoarece materialele folosite sunt demodate, fie din cauza culorii care si-a pierdut din intensitate.


In functie de cat de afectat este acoperisul si de preferintele dumneavoastra, puteti alege dintre mai multe solutii: indepartati mizeria, rugina si restul impuritatilor, dupa care aplicati un strat nou de vopsea (acolo unde se poate),reparati zonele cu probleme sau renovati. Avantajele lucrarilor de renovare acoperis sunt numeroase, aceasta fiind una dintre cele mai potrivite solutii pentru bunastarea acoperisului. In primul rand, evitati investitiile mari pe care ati fi fost nevoiti sa le faceti daca inlocuiati acoperisul complet. De asemenea, este important faptul ca in timpul renovarii, cladirea este protejata de intemperii, scurgeri de apa si alte posibile daune materiale. Si desigur, renovarea transforma imaginea casei dumneavoastra complet, sporindu-i frumusetea si modernizand-o.


Cand sunt necesare lucrarile de renovare acoperis?


In general, oamenii nu acorda o mare importanta intretinerii acoperisului decat atunci cand apar primele semne ca acesta s-a degradat. De exemplu, daca observati fisuri in tavan, este posibil ca apa sa se fi infiltrat prin acoperis si sa aiba loc scurgeri. In acest caz, petele umede si negre de pe tavan nu vor intarzia sa apara , la fel si mucegaiul sau procesul de exfoliere a vopselei. Acestea sunt efecte ce apar in prezenta umiditatii ridicate si trebuie sa actionati cat mai rapid, deoarece sanatatea dumneavoastra poate fi in pericol.Exista cazuri in care interiorul locuintei nu este afectat de acoperisul degradat, insa aspectul acestuia va nemultumeste. Si in aceste situatii exista solutii la indemana oricui.

renovare acoperis

De exemplu, daca aveti un acoperis cu tabla metalica, aceasta poate fi reconditionata prin vopsire, iar acoprisul casei  va arata ca nou. Cu toate acestea, este important sa luati masurile necesare cat mai repede posibil, mai ales daca ati sesizat problema destul de tarziu. Amanarea lucrarilor de renovare acoperis nu inseamna decat o crestere a costurilor generate de interventii si reparatii, daune materiale importante si mai mult deranj. 


Renovare acoperis – metode de preventie


Orice acoperis este destul de rezistent incat sa nu va faca probleme o perioada indelungata. Cu toate acestea, preventia este cea mai buna metoda de a evita costisitoarele reparatii sau lucrari de renovare acoperis. Asadar, se recomanda verificarea elementelor de fixare si a tiglei, indiferent de natura acesteia, in mod regulat. Astfel, puteti depista la timp elementele deteriorate sau distruse ce necesita inlocuire, iar acoperisul casei va fi protejat de probleme mai serioase.


Un alt factor important pentru longevitatea si integritatea unui acoperis este aerisirea substructii acestuia. Specialistii recomanda verificarea conditiilor de aerisire, intrucat o circulatie deficitara a aerului poate duce la aparitia umezelii. Aceasta, la randul sau va crea conditii favorabile dezvoltarii mucegaiului, care se va raspandi cu usurinta in toata casa si va afecta tavanul, dar si peretii. Tiglele acoperisului trebuie sa arate mereu ca noi si sa aiba o structura buna, fara fisuri sau alte defecte.


In momentul in care apar tigle sparte, innegrite sau chiar deplasate din locul in care au fost fixate ulterior, inseamna ca trebuie sa va apucati de treaba. Daca nu aveti timpul necesar pentru repararea acoperisului, puteti chema o echipa de specialisti care sa se ocupe de renovare acoperis. Acestia vor inlocui tiglele defecte si le vor curata pe cele care se afla in stare buna, oferind acoperisului o noua imagine.Cum se desfasoara o renovare acoperis profesionala? Atunci cand va doriti calitate, cel mai bine este sa apelati la o echipa de specialisti, care detin echipamentele si materialele necesare pentru astfel de lucrari. Desigur, puteti incerca si dumneavoastra, insa munca la inaltime este solicitanta si periculoasa, iar rezultatele s-ar putea sa nu fie atat de satisfacatoare pe cat va asteptati.Asadar, renovarea acoperisului se va desfasura in mai multe etape, dupa cum veti vedea. Prima data, se pregatesc si se protejeaza toate zonele netratate cu ajutorul unor folii de cauciuc de dimensiuni mari.

renovare acoperis

Dupa aceea, acoperisul este spalat si curatat de muschi, pamant, licheni si alte impuritati. Nici burlanele si sistemul de scurgere nu trebuie uitate, acestea fiind de asemenea curatate. Pentru o renovare acoperisuri completa se inlocuiesc tiglele sau alte materiale avariate, iar in cazul in care este necesar, se poate interveni cu reparatii si asupra tamplariei. Urmatorul pas consta in tratarea acoperisului prin aplicarea unor substante ecologice care sa-l protejeze de ciuperci, muschi, licheni etc.

Optional, se mai pot aplica diverse solutii care sa izoleze acoperisul si sa aduc avantaje din punct de vedere energetic. Cine poate face toate acestea? ideal ar fi sa colaborati cu o echipa de profesionisti, deoarece acestia stiu exact cum sa renoveze eficient acoprisul casei dumenavoastra. ACOPERO este o companie cu multa experienta in domeniul sistemelor de acoperisuri si va ofera servicii de renovare acoperis excelente. Pentru mai multe detalii, contactati reprezentantii companiei!

Invelitori beton

Invelitori beton

Invelitorile din beton reprezinta un produs similar ca si forma cu tigla ceramica, materia prima fiind insa betonul. O nota sporita de rezistenta, la care se adauga posibilitatea colorarii intr-o paleta larga de nuante. Posibilitatea al...

mai mult

Membrane bituminoase

Membrane bituminoase

Pentru cei care doresc sa economiseasca, membranele bituminoase sunt recomandate ca fiind un tip de material ieftin, folosit pentru acoperisurile proiectelor rezidentiale, comerciale, etc. Disponibile intr-o gama mare de culori si model...

mai mult